Importeer een auto uit Duitsland en geniet van financieel voordeel

Gepubliceerd op: 2020-12-14

De aankoop van een auto is voor veel mensen erg leuk om te doen. Al tijdens het zoeken naar een auto raak je vaak enthousiast over verschillende type auto’s en zie je jezelf al rondrijden in je nieuwe bolide. Helaas is de investering in een auto er niet een die zich financieel gezien terugbetaalt en zodra je in je nieuwe auto rijdt begint de waardevermindering direct. De aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto is er dan ook een die vrij kostbaar is en die je niet iedere dag doet. Om ervoor te zorgen dat je financieel gezien de beste deal maakt en je zo min mogelijk geld uitgeeft, kun je ervoor kiezen om een auto uit Duitsland te importeren. Met vaak een grotere keuze, een lagere aanschafwaarde en vaak een belastingvoordeel, kun je hier fantastische deals boeken. De vraag blijft echter: wat zijn nu eigenlijk de kosten van een auto importeren en wat zijn de mogelijke valkuilen van een auto aanschaffen bij de oosterburen?

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Kostenposten voor het importeren van een Duitse auto

Bij de aanschaf van een auto uit Duitsland zijn er een aantal kostenposten waar je rekening mee moet houden. Duitsland is vooral voor nieuwere gebruikte auto’s een zeer interessant land om een auto te kopen en te importeren. Op de eerste plaats dien je natuurlijk rekening te houden met de aanschafwaarde van de auto, dit is de prijs waarvoor de auto door de dealer of particulier verkocht wordt in Duitsland. Wanneer je een auto importeert voor particulier gebruik, bereken je de prijzen inclusief BTW, in geval van zakelijk gebruik doe je dit uiteraard exclusief BTW. Naast de aanschafwaarde zul je bij een importauto ook de kosten van het transport naar de grens voor je rekening moeten nemen. Je kunt hierbij kiezen voor een 5-daags kentekenbewijs die je kunt aanschaffen, hiermee kun je jouw auto naar de grens met Nederland vervoeren. Het kentekenbewijs kost meestal rond de 200 euro. De meeste importeurs bieden daarnaast het transport en vervoer van het voertuig aan voor een meerprijs. Tot slot dien je uiteraard de kosten voor brandstof in ogenschouw te nemen en dien je bij het importeren een bpm-restwaarde, alsook de tenaamstelling te betalen. De bpm-restwaarde is afhankelijk van de waarde en of de taxatie van de auto en de tenaamstelling kost vaak iets meer dan honderd euro.

Uitgelicht: Kosten auto importeren: invoerkosten berekenen – Easy Import

Voorkom verrassingen en maak gebruik van de diensten van een professionele importeur

Het importeren van een auto uit Duitsland kan zeer voordelig zijn, maar dit werkt alleen wanneer je de procedure op de juiste manier toepast en volgt. Wanneer je zelf niet precies weet hoe het systeem werkt en hoe je maximaal voordeel uit deze manier van een auto kopen kan halen dan wordt het sterk afgeraden om de import zelf te regelen. Door gebruik te maken van de diensten van een importeur kan het zijn dat je onder aan de streep iets meer betaalt dan wanneer je het zelf zou doen, maar hiermee voorkom je in ieder geval dat je niet alsnog meer betaalt dan wanneer je een auto in Nederland zou aanschaffen. Met behulp van het gebruik van taxatierapporten en door de bpm-regeling op een slimme manier te benaderen kun je veel voordeel uit een importauto halen. De regelgeving rond de BPM verandert continue en professioneel advies op maat is dan ook geen overbodige luxe. Bij het importeren van een auto uit Duitsland komt meer kijken dan alleen een auto ophalen uit Duitsland.

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?