Carstyling en tuning

Carstyling en tuning

Gepubliceerd op: 2020-12-14

Niet iedereen weet dat alleen het bezitten van een auto niet de hele droom van velen is. Er zijn ontelbare mensen die hun auto graag uniek willen maken en aan willen passen aan hun persoonlijke smaak en voorkeuren.

Op dit gebied zijn er vele mogelijkheden, waarvan een groot deel van de bevolking echter geen weet heeft. Daarom zullen we vandaag een paar van de mogelijkheden noemen en wellicht spreken deze opties je aan om zelf je auto te pimpen.

Welke opties zijn er?

Misschien wel de bekendste optie voor het stylen van een auto is het aanbrengen van andere spoilers en bumpers. Vaak kunnen deze onderdelen gemakkelijk worden bevestigd op dezelfde plaats als de originele onderdelen. Dit maakt het eenvoudig om de auto weer in originele staat te herstellen als je de auto verkoopt en/of een andere auto koopt.

Een andere bekende optie om je auto te personaliseren is door deze te laten spuiten. Dat kan in 1 of meerdere kleuren, maar het is ook mogelijk om een airbrush afbeelding op de auto te laten spuiten.

Een variant daarop is het aanbrengen van 1 of meerdere stickers. Dit kunnen afbeeldingen zijn met of zonder tekst.

De laatste mogelijkheid die we willen noemen is het (laten) aanbrengen van raamfolie. Deze donkerder getinte ramen geven je auto een exclusief uiterlijk en blokkeren daarnaast ook nog eens opwarming door de zon. Raamfolie kan ook de kans op inbraak helpen verkleinen omdat het niet goed te zien is wat er in de auto ligt.

Leestip: Remklauwen verven doe je zo! Remklauwen lakken DYI

Onder de motorkap

Carstyling beperkt zich echter niet alleen tot de buitenkant. Ook onder de motorkap zijn er diverse opties om het uiterlijk te verbeteren en te personaliseren. Een veel toegepaste optie is het spuiten van motorruimte in dezelfde kleur als de auto. Daarnaast kunnen diverse onderdelen verchroomd worden, zoals de kleppendeksel, de accubak en de veerpootbrug.

Sommige mensen kiezen ervoor om de leidingen en koelslangen te voorzien van rvs-mantels die verkrijgbaar zijn in de kleuren rood, blauw en doorzichtig. Met behulp van de bijbehorende fittingklemmen zijn deze mantels eenvoudig te monteren. Koperen remleidingen kunnen gepolijst worden, iets dat er werkelijk fantastisch uitziet.

Tot slot

Veel fans van autotuning zullen het heerlijk vinden om zoveel mogelijk dingen zelf te doen. Het overspuiten van de lak is echter een gespecialiseerde klus en kun je beter overlaten aan een professional. Dat is ook altijd een mogelijkheid als je zelf niet zo handig bent, niet weet waar je moet beginnen of als je niet zoveel tijd hebt om aan je auto te sleutelen.

Net als met veel andere dingen is het stylen van je auto meestal gewoon een kwestie van bedenken wat je wilt en beginnen.

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?