Zo verhuur je als autoverhuurbedrijf online je auto’s

Zo verhuur je als autoverhuurbedrijf online je auto’s

Gepubliceerd op: 2020-12-10

Ben jij eigenaar van een autobedrijf dat ook auto’s of busjes verhuurt? Tegenwoordig is het erg normaal om ook online auto’s te kunnen huren. Bied je deze dienst nog niet aan, dan wordt dat dus hoog tijd. Je potentiële klanten verwachten immers dat dit mogelijk is. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Er zijn verschillende softwareprogramma’s en systemen waarmee je online auto’s kunt verhuren. Denk bijvoorbeeld aan webshopplatformen als Magento en WooCommerce. Maar wil je echt alles uit je autoverhuurbedrijf halen, dan is speciale online verhuursoftware de beste keuze.

Waarom kiezen voor online autoverhuur software?

Met online verhuursoftware bedoelen we het volgende: een totaalpakket dat is opgebouwd uit een webshop en verhuursoftware in één. Hierdoor is alles op elkaar afgestemd en dit is wat ons betreft dé reden om ervoor te kiezen. De webshop, de back-office, de verhuursoftware, de mobiele app;  alles werkt perfect met elkaar samen.

In de praktijk betekent dit dat het voor je klanten allemaal een stuk gemakkelijker wordt. Ze kunnen bijvoorbeeld altijd zien of de auto die ze willen huren wel beschikbaar is. En zo niet, dan staan er meteen alternatieven op het scherm.

Online autoverhuur software maakt het niet alleen voor de klant makkelijker, maar ook voor jou als ondernemer. De software regelt namelijk vrijwel alles voor je. Bestellingen worden er automatisch in verwerkt, je hebt meteen het betaalde bedrag op je rekening, de klant krijgt automatisch de factuur toegestuurd en ook de planning wordt automatisch bijgewerkt. Zo hoef jij alleen nog maar de auto af te leveren.

De onderdelen van autoverhuur software

Er zijn verschillende aanbieders die autoverhuur software maken. Eén van de beste voorbeelden is de software van Rentpro. Deze bestaat uit:

  • Een webshop – Hier bestellen klanten hun voertuig;
  • Een back-office – Hierop beheer je de webshop;
  • De verhuursoftware – Deze houdt je bedrijf draaiende;
  • Een mobiele app – Hiermee ontvang je o.a. een melding bij iedere bestelling en kun je foto’s maken van een auto als je hem aflevert of ophaalt.

Wil jij dus dat de bedrijfsvoering van jouw autoverhuurbedrijf op rolletjes loopt, dan is speciale autoverhuur software een echte aanrader.

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?