Welke bestelbus kiezen? Check deze tips

Welke bestelbus kiezen? Check deze tips

Gepubliceerd op: 2024-05-01

Of je nu een kleine ondernemer bent die goederen moet leveren of een bouwvakker die zijn gereedschap moet vervoeren, het kiezen van de juiste bestelbus kan lastig zijn. Met zoveel verschillende modellen en formaten kan het een uitdagende taak zijn. Hier zijn acht belangrijke tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte bestelbus voor jouw behoeften.

Bepaal je behoeften

Voordat je begint met het bekijken van verschillende bestelbussen, is het belangrijk om je behoeften te bepalen. Denk na over het soort lading dat je regelmatig moet vervoeren, het aantal passagiers dat je moet kunnen vervoeren en of je een automaat of handgeschakelde bus wilt.

Kies het juiste formaat

Bestelbussen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Van compacte modellen tot grote bestelbussen die in de buurt komen van een vrachtwagen. Kies een formaat dat past bij de hoeveelheid spullen die je moet vervoeren, maar houd ook rekening met de manoeuvreerbaarheid en parkeermogelijkheden. Vooral als je vaak in stedelijke gebieden moet rijden kan een te grote bus onhandig zijn.

Check de laadcapaciteit

Naast het formaat van de bestelbus is het belangrijk om rekening te houden met de laadcapaciteit. Controleer het laadvermogen van de bestelbus om ervoor te zorgen dat deze voldoende gewicht kan dragen als je hem vol hebt geladen met spullen.

Check het brandstof verbruik

Brandstofkosten zijn een aanzienlijke kostenpost als het om bestelbussen gaat, vooral als je regelmatig lange afstanden moet rijden. Kies daarom voor een bestelbus met een laag brandstofverbruik om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.

Check reviews

Eén van de beste manieren om te achterhalen welke bestelbus je moet kiezen, is het lezen van reviews. Doe daarom onderzoek naar de betrouwbaarheid van verschillende merken en modellen door op verschillende sites reviews te lezen. Denk aan Google, klantenvertellen.nl, trustpilot, enzovoorts.

Plan proefritten in

Voordat je een bestelbus koopt, is het een goed idee om een proefrit te maken om de rijeigenschappen te testen. Let op zaken als het rijcomfort, de wendbaarheid, het zicht rondom en de algehele rijervaring. Dit kan je helpen om te bepalen of een bepaald model geschikt is voor jouw behoeften.

 

Denk na over het beveiligen van je bestelbus

Deze tip heeft niet zozeer te maken met het kiezen van een bestelbus, maar is wel van belang als je een nieuwe bestelbus gaat kopen. Naast een alarmsysteem is mechanische beveiliging een effectief middel om je bedrijfsbus te beveiligen tegen diefstal en inbraak.

Voorbeelden van effectieve sloten zijn een Bearlock motorkapslot en laadruimtebeveiliging. Wij raden je aan om direct te investeren in mechanische sloten, omdat het een hoop ellende kan voorkomen.

Overweeg tweedehands opties

Als je een beperkt budget hebt, overweeg dan om een tweedehands bestelbus te kopen. Tweedehands voertuigen kunnen een betaalbare optie zijn en bieden vaak nog steeds goede prestaties en betrouwbaarheid, vooral als ze goed onderhouden zijn.

Het kiezen van de juiste bestelbus vereist wat onderzoek en kost je daardoor veel tijd. Maar het is de investering zeker waard. Neem de tijd om verschillende opties te bekijken en vergeet niet om advies in te winnen bij autobedrijven als dat nodig is. Veel succes!

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?