Verhuizen met een verhuislift

Verhuizen met een verhuislift

Gepubliceerd op: 2022-05-07

Ga je binnenkort verhuizen? Dan is het huren van een verhuislift het overwegen waard. Bij een verhuizing komt veel kijken. Je moet natuurlijk veel dingen regelen, maar ook de verhuizing zelf is zwaar. Letterlijk en figuurlijk, want bij een gemiddelde verhuizing moeten er nogal wat meubels getild worden. Dit is nog eens extra vervelend als je een paar trappen op moet. Een goede oplossing is het gebruik van een verhuislift. Het huren van een verhuislift heeft vele voordelen. In dit artikel lees je daar alles over.

Wat is een verhuislift?

Een verhuislift wordt ook wel ladderlift of meubellift genoemd en is een hulpmiddel dat je kunt inzetten bij een verhuizing. Een verhuislift ziet eruit als een soort ladder. Op de ladder bevindt zich een plateau waarop je de meubels en voorwerpen kunt plaatsen. Deze kunnen zo eenvoudig omhoog en omlaag getransporteerd worden en via het raam naar binnen en buiten gebracht worden. De meeste verhuisliften kunnen behoorlijk wat kilogram aan lading dragen. Zo kun een grote verhuislift maximaal 250 kg dragen, een lift op aanhanger maximaal 200 kg en een opbouwlift maximaal 150 kg. Ook kan een verhuislift wel tot de 11e verdieping rijken. Echter wordt de laadcapaciteit wel lager bij verdiepingen hoger dan 8.

De voordelen van een verhuislift

Het huren van een verhuislift voor je verhuizing kent vele voordelen. Ten eerste is een verhuislift erg handig bij het verhuizen van grote voorwerpen. Het manoeuvreren van grote meubels door smalle gangen en trapgaten kan erg lastig en soms zelfs onmogelijk zijn. Een verhuislift biedt dan uitkomst, omdat de meubels vanuit buiten via het raam naar binnen worden gehaald. Verder is het gebruik van een verhuislift erg efficiënt, voornamelijk als je verhuist naar een woning met meerdere woonlagen of naar een hoge etage. Verder is de kans op schade op meubels veel kleiner, omdat je niet door verschillende ruimtes hoeft en geen hoeken en muren tegenkomt. Tot slot bespaart een verhuislift je ook fysiek werk. Al het zware tilwerk wordt namelijk door de lift gedaan, zodat je rug gespaard wordt.

Kosten van een verhuislift

Tegenwoordig kun je bijna in elke stad wel een goedkope verhuislift huren. Het huren van een verhuislift hoeft helemaal niet duur te zijn. In de meeste gevallen betaal je per uur of per half uur. De tijd wordt gerekend vanaf het moment dat de verhuislift wordt geleverd tot het moment waarop deze wordt afgebouwd. Gemiddeld liggen de kosten van het huren van een verhuislift tussen de 60 en 80 euro per uur. Houd er rekening mee dat je soms voorrijkosten moet betalen, afhankelijk van waar je woont en waar de lift vandaan komt. Per lift kunnen de tarieven ook nog verschillen. Tot slot kun je soms ook nog voor extra services kiezen, zoals een extra hulp, waar je dan ook extra voor betaald.

Laatste tips bij het huren van een verhuislift

Als je er dan voor kiest een een verhuislift te huren, is het handig om met deze laatste dingen rekening te houden. Ten eerste is het belangrijk om 1 tot 2 parkeerplekken vrij te houden, omdat de lift niet over andere auto’s heen geplaatst mag worden. Verder moet de lift ook verder weg geplaatst worden, wanneer de verdieping waar naar verhuisd wordt hoger is. Tot slot is vaak een vergunning nodig bij het plaatsen van een verhuislift. Het aanvragen van een vergunning duurt minimaal 5 dagen en kun je doen bij je gemeente. Veel succes met je verhuizing!

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?