Fabrikanten van elektrische fietsen

Fabrikanten van elektrische fietsen

Gepubliceerd op: 2020-12-14

Via mijn werk als freelance schrijver kwam ik aanraking met het onderwerp elektrische fietsen. Nu heb ik er zelf geen, maar ik zie ze regelmatig op straat. Ik dacht eigenlijk dat er maar een paar fietsenmerken waren die ook elektrische fietsen produceren. Maar na wat rondgezocht te hebben op internet ben ik er inmiddels achter dat dit helemaal niet zo is. Er zijn een heleboel fietsfabrikanten die elektrische fietsen in hun assortiment hebben. Er zijn er echt een heleboel, verspreid over de hele wereld. Het is interessant om te zien welke verschillen ze onderling hebben en op welke markt ze zicht richten.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Het fietsmerk Giant doet zijn naam daarin eer aan want dit is een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld. Ze maken naast gewone fietsen voor over de hele wereld dus ook de elektrische. De elektrische fietsen van Giant hebben over het algemeen de accu aan de achter kant van de fiets zitten. Dat zorgt ervoor dat je er bij het trappen geen last van hebt. Je hebt alle bewegingsvrijheid. En wist je dat het merk Smart ook elektrische fietsen maakt? Bekend van het automerk met de hippe, kleine autootjes. Zij maken dus ook elektrische fietsen en het design van Smart zie je hier volop in terug.

Nederland is van huis uit een echt fietsland. Fietsen wordt je hier als kind met de paplepel ingegoten. En ik denk dat ieder kind in Nederland kan fietsen. Waar dat in andere landen nog wel eens andere koek is. In de rest van de wereld is fietsen helemaal niet zo bekend en vanzelfsprekend. Volgens mij staan de Nederlanders wereldwijd bekend als het gaat om fietsgedrag. Het zal je dan ook niet verbazen dat een paar grote fietsfabrikanten uit Nederland komen. Een paar van de bekendste zijn Batavus, Gazelle en Union. Deze fabrikanten hebben inmiddels ook de elektrische fiets stadaard in hun assortiment. Batavus is inmiddels overgenomen door een ander bedrijf, maar het design en ontwerp zijn nog steeds goed te herkennen. De Nederlandse fietsen zijn stevig en degelijk ontworpen.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/

Daarnaast zijn er ook merken die een unieke uitstraling hebben. Zo is er het merk Brinke. Dit bedrijf is pas heel kort op de markt. Pas sinds 2016. Het komt uit Italië en de Italiaanse elegantie zie je terug in hun ontwerpen. En er is het merk City wat zich, in tegenstelling wat de naam doet vermoeden, richt op trekking- en offroad fietsen en dus niet op stadsfietsen. De fietsen zijn zo ontworpen dat je er mooie, stoere fietstochten mee kunt maken. Ideaal dus voor een avontuurlijke vakantie.

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?