Een rijschool kiezen: de 4 beste tips

Een rijschool kiezen: de 4 beste tips

Gepubliceerd op: 2022-11-28

Het kiezen van een rijschool is niet iets wat je zomaar even doet. Je rijbewijs halen kost flink wat geld en daarom wil je natuurlijk een zo goed mogelijke instructeur treffen waardoor jouw kans op slagen direct hoog ligt. Het aanbod betreft rijscholen is vandaag de dag enorm groot. Zeker in de grote steden. Er zijn bijvoorbeeld honderden keuzes als je gaat zoeken naar rijschool amsterdam. Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Tip 1: Laat je niet beïnvloeden door de prijs

Omdat een rijbewijs al snel minimaal € 2000,00 kost is men geneigd om te kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Dat is echter niet altijd even verstandig. Hoe minder je betaalt, hoe hoger de kans is dat je een rijschool treft dat van mindere kwaliteit is. Dat resulteert vervolgens in extra lessen waardoor je alsnog extra geld kwijt bent.

Tip 2: Doe onderzoek naar het slagingspercentage

Om er achter te komen of je met een goede rijinstructeur in zee gaat kun je op de website van het CBR controleren wat de resultaten zijn die leerlingen van het desbetreffende bedrijf hebben behaald. Wanneer je nog geen rijschool in gedachte had, kun je ook zoeken op je eigen plaatsnaam waardoor je direct een overzicht van de beste rijscholen krijgt.

Tip 3: Maak gebruik van een proefles

Vrijwel iedere rijschool geeft je de mogelijkheid om een keer proef te rijden. We raden je aan om daar zeker gebruik van te maken. Je komt er dan direct achter of de manier van werken bij jou past en of je een klik hebt met je rij instructeur. Daarnaast heb je ook meteen de ruimte om vragen die je hebt, te stellen.

Tip 4: Vraag anderen naar ervaringen

Als je echt niet weet voor welke rijschool je moet gaan kiezen kun je natuurlijk ook aan anderen vragen wat hun ervaringen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aan je familie of beste vriend vragen welke rijschool zei hebben gebruikt voor het halen van hun rijbewijs en of het een aanrader is.

 

 

 

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?