De beste parkeerplekken van Amsterdam

De beste parkeerplekken van Amsterdam

Gepubliceerd op: 2020-10-14

Er zijn veel verschillende redenen waardoor parkeren in Amsterdam nodig is. Doordat het de hoofdstad van Nederland is en hier erg veel mensen wonen, rijden er erg veel auto’s en is het last om een parkeerplaats te vinden. Dit zorgt voor veel ergernis bij mensen die nooit hun auto kwijt kunnen in de stad. Dit artikel is geschreven voor de mensen die hier last van hebben. Na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte van een aantal parkeerplaatsen in Amsterdam. Dit zodat jij altijd je auto kwijt kunt als je naar Amsterdam gaat.

Een hoop dingen die kunt doen in Amsterdam

Je kunt om verschillende redenen naar Amsterdam toe gaan. Het is de hoofdstad van Nederland, een echte toeristische trekpleister waar mensen vanuit het binnen- maar zeker ook vanuit het buitenland naar toe komen. Zo komen veel mensen naar Amsterdam om te shoppen of om de havens en wallen te bekijken. Ook het welbekende vondelpark is te vinden in Amsterdam en een echte trekpleister. Toch blijft het hier niet bij en zijn er ook veel musea.  Voorbeelden hiervan zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank huis. Dit zijn drie wereldberoemde musea. Naast de bovenstaand genoemde oorzaken, kun je ook in Amsterdam zijn voor Ajax. Zowel de Johan Cruijff Arena als De Toekomst zijn in Amsterdam-Zuidoost te vinden. Kortom, Amsterdam is een geweldige stad en er is voor iedereen wel iets waardoor je er heen zal willen.

Er zijn vrijwel altijd parkeermogelijkheden

Er zijn veel mensen die moeite hebben met het vinden van een parkeerplaats in Amsterdam. Toch is er vrijwel altijd een mogelijkheid om te parkeren, helaas weet niet iedereen dit. Een goede manier om je reis naar Amsterdam te plannen is door het te plannen via mobilitybooker. Op de website kun je alle mogelijke parkeerplaatsen zien. Je kunt via de site gemakkelijk de vertrek- en aankomstdatum plannen. Bovendien staan er ook adressen bij de door hen berekende dichtstbijzijnde parkeerplaatsen. Verdere informatie die je kunt vinden op de site, is de prijs die je moet betalen voor de parkeerplaats. Ook is het mogelijk om een parkeerplek bij Schiphol te reserveren tegen een betaling. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een parkeerplek hebt.

Parkeren in Amsterdam-Zuidoost

Wanneer je het centrum van Amsterdam wilt bezoeken, kun je jouw auto parkeren in Amsterdam-Zuidoost en dan met de trein naar het Centraal station reizen. Dit is een goede optie omdat er in Amsterdam-Zuidoost vrijwel altijd parkeerplaatsen vrij zijn. Er zijn namelijk erg veel parkeerplaatsen omdat de Johan Cruijff Arena en de AFAS Live er staan. Hiervoor zijn een hoop parkeerplaatsen nodig en daarom is er vaak veel plek vrij. De best optie is parkeren bij de Johan Cruijff Arena. Indien je hier parkeert kun je met je parkeerkaartje bij een automaat van de parkeerplaats korting krijgen op je treinkaartje naar Amsterdam Centraal. Het is vanaf de Johan Cruijff Arena ongeveer 10 minuten lopen naar station Amsterdam Bijlmer/Arena. Vanaf daar is het een korte reis naar Amsterdam centraal.

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?