BPM aangiftes voor goede tarieven

BPM aangiftes voor goede tarieven

Gepubliceerd op: 2022-10-11

Bij Easyimport kun je rekenen op deskundig advies en ondersteuning bij het doen van je BPM aangifte bij de Belasting. Zodra je een nieuwe auto naar Nederland importeert, zul je hiervoor kosten moeten betalen. Er zijn gelukkig voldoende regelingen die ervoor kunnen zorgen dat je aanzienlijk minder op de normale kosten hoeft te voldoen. Het is daarbij wel verstandig dat je precies weet waar je deze voordelen kunt behalen en hoe de aangifte juist moet worden doorgevoerd. Zo blijf je verzekerd van optimale kortingen op de tarieven voor BPM belastingen. Neem voor professionele ondersteuning contact op om de mogelijkheden te bespreken en je weet precies hoeveel je kunt verwachten voor het doen van uw BPM aangifte.

Zorgeloos aangifte doen voor BPM belastingen

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van BPM aangiftes wanneer je een nieuwe auto importeert naar Nederland. Je zult voor een dergelijke auto wel een Nederlands kenteken moeten aanvragen en ook hier zal voor betaald moeten worden. Uiteraard valt hier al veel winst mee te behalen, als je weet hoe je dit op een gunstige manier aanpakt. Zodra een auto of motor uit het buitenland in het Nederlandse kentekenregister wordt geregistreerd, is het nodig om aangifte te doen voor de BPM. De personenauto, bestelauto of motorvoertuig moet eerst worden geïdentificeerd of mogelijk gekeurd bij een RDW keuringsstation. Als je in Nederland zelf een nieuwe personenauto of motor koop, dan doet meestal de importeur voor jou de aangifte en wordt tevens de BPM reeds voor je betaald. De auto of motor krijgt dan vanzelf al een geschikt kenteken. 

 

Wanneer zelf BPM aangifte doen

Er zijn verschillende situaties waarin je zelf de BPM aangifte zult moeten verrichten en tevens de BPM betaling voor belasting zal moeten voldoen. Dit is namelijk het geval als je zelf een personenauto in het buitenland koopt en hiermee de openbare weg in Nederland op wilt. Ook met een bestelauto geldt deze regeling, zeker als je als ondernemer niet voldoet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling. In geval dat je zelf een motorrijtuig bouwt, zul je hier eveneens belasting over moeten betalen, voordat je hiermee de weg op mag. Een personenauto met een buitenlands kenteken, die in Nederland gebruikt wordt, zal eveneens in aanmerking komen voor een BPM aangifte. Zelfs als je een dergelijke auto enkel leent, leaset of huurt. Zolang de periode waarin je huurt niet langer is dan 4 jaar, betaal je enkel BPM over de huur- of leaseperiode.

Scherpe BPM-premie berekenen

De BPM kosten bereken van je auto doe je heel gemakkelijk met de gratis voorberekening die te vinden is op de website van Easyimport. Zo weet je precies wat je moet betalen aan BPM belasting. Om een scherpe BPM premie te krijgen, is het belangrijk dat er een exacte of meest gelijkwaardige uitvoering plaatsvindt en gekeken wordt naar de historische nieuwwaarde van de personenauto of bestelauto. Voor verschillende optiepakketten zijn verschillende prijslijsten te vinden. Gekeken zal worden naar de gecombineerde CO2 uitstoot en de datum waarop de auto voor het eerst is toegelaten in Nederland. Er gelden specifieke BPM regimes tussen de datum van deze eerste toelating en de uiteindelijke dag van import. Uiteindelijk zal de werkelijke handelsinkoopwaarde worden vastgesteld op basis van een taxatierapport.

 

×

Beste vervoerder waar kan ik u mee helpen?

Klik op de onderstaande contacten voor een vraag over uw aanmelding of onze pakketten.

× Kunnen we u helpen?